vrijdag, juni 2, 2017 tot zaterdag, juni 3, 2017

Op 2 en 3 juni 2017 houdt de opleiding Mode van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (AP Hogeschool) haar traditionele eindejaarsdefilé. Dit jaar in Park Spoor Noord. Tijdens SHOW2017 presenteren alle studenten van de Modeafdeling hun creaties aan een publiek van 4.000 mode-professionals en geïnteresseerden van over de hele wereld. Een internationale jury beoordeelt de collecties. De show wordt herhaald op de twee avonden. Dit jaar wordt er opnieuw gekozen voor een locatie op Park Spoor Noord, de Parkloods.

De Academie: wieg van de Antwerpse mode

De opleiding Mode van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten bracht de grote namen voort van de Antwerpse mode. Aan het begin van de jaren ’80 studeerden de fameuze ‘Antwerp Six’ en Martin Margiela af aan dit instituut: Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Marina Yee, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Ann Demeulemeester. Maar ook andere ontwerpers van internationale faam studeerden hier: Haider Ackermann, Tim Van Steenbergen en Kris Van Assche.

Kaarten en info

Op 2 en 3 juni presenteert een nieuwe lichting ontwerpers haar collecties. Voor meer informatie en tickets: www.antwerp-fashion.be