Vakmanschap

Antwerpen is een broedplaats voor creatief talent. Aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen studeren duizenden studenten en ook de wereldbekende Modeafdeling van deze academie brengt jaarlijks een lichting topontwerpers van over de ganse wereld voort. Dat deze creatievellingen na hun studies vaak in Antwerpen blijven wonen en werken is absoluut uniek. Niet enkel ontwerpers kiezen vaak voor Antwerpen als uitvalsbasis voor hun ateliers, ook juweelontwerpers, patroontekenaars, schoenen- en handtassenontwerpers vinden Antwerpen de uitgelezen plek om hun creativiteit en vakmanschap te laten botvieren. 

 • Fashion in Antwerp - Collectif d'Anvers

  Collectif d'Anvers | Schoenenatelier
  Collectif d'Anvers werd opgericht door Natalie Van Lijsebettens, een artisanale schoenmaakster. Je vindt hier naast haar werk ook dat van andere ontwerpers, waarvan er velen afgestudeerd zijn aan de Antwerpse Modeafdeling. Naast à la carte ontwerpen biedt Natalie ook op maat gemaakte items aan, waarbij ze begint met de voeten van de klant te meten met een traditionele beukenhouten leest. Die leest wordt als model gebruikt voor alle latere bestellingen van de klant. Hoewel haar technieken en vaardigheden traditioneel zijn, is Natalie gepassioneerd door hedendaagse mode en ontwerp, die invloeden schemeren dan ook door in haar werk.
 • Fashion in Antwerp - Trois Quarts

  Trois Quarts | Patroondesign
  In 2005 namen we dit atelier over van onze werkgever. Trois-Quarts werkt onder andere voor Raf Simons, Bruno Pieters, Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene en Monsieur Maison. Soms ontwerpen we patronen voor een volledige collectie, maar meestal komen ontwerpers naar ons met hun moeilijkste stukken. Naast patronen ontwikkelen we ook prototypes voor op de catwalk en limited editions zoals de Monsieur Maison sjaals, die gemaakt worden van vintage couturestoffen.
 • Fashion in Antwerp - Daniël Von Weinberger

  Daniël Von Weinberger | Juwelenontwerper
  Daniël Von Weinberger is een Joodse, extravagante juwelenontwerper uit Antwerpen. Voor zijn kleurrijke kunstwerken en juwelen recycleert Von Weinberger materialen; zijn creaties bestaan vaak uit plastiek, speelgoed, pluimen, poppen en parels. Vandaag is Von Weinberger docent mode en juweelontwerp aan de Academie van Berchem en ontwerpt hij juwelen voor bekende modeontwerpers zoals Ann Demeulemeester.
 • Wouters & Hendrix | Delvaux

  Wouters & Hendrix voor Delvaux
  Maison Delvaux nodigt regelmatig designers van buitenaf uit om samen met de eigen medewerkers van de Delvaux Studio een volledig nieuwe creatie te ontwerpen. Delvaux nodigde Katrin Wouters en Karen Hendrix uit, een creatief duo dat bekend staat voor hun geheel eigen stijl van juweeldesign. Al meer dan 25 jaar lang verrassen deze ontwerpers met hun avontuurlijke ideeën en het gebruik van traditionele technieken. Het resultaat van de samenwerking met Delvaux is “Embrace”: een unieke armband dat een brug slaat tussen de werelden van de geraffineerde leertooier en de goudsmid.